A Családi Kasszasikerek Program

A Program magyar családok, háztartások alapvető pénzügyi ismereteit, gazdasági öngondoskodó képességét bővíti. E cél érdekében ingyenes oktatási anyagokat fejlesztünk, majd ezeket eljuttatjuk a témakörrel foglalkozó szervezeteknek, közösségeknek, szakértőknek, sőt, ezen a weblapon keresztül akár közvetlenül a  családoknak, magánszemélyeknek is. A Családi Kasszasikerek Program élő kapcsolatokat ápol az oktatáspolitikával, és igyekszik támogatni a mindenkori kormányzatot abban, hogy a fiatalok az iskolában belátható időn belül korszerű, praktikus gazdasági és pénzügyi ismeretekhez juthassanak.

TOVÁBB >>

Hírek és sajtószemle

A Provident Családi Kasszasikerek Program weblapja 2011 közepétől ritkábban frissül, mert erőforrásainkat főként a gazdasági nevelés szakmai műhelymunkájára fordítjuk. A Provident Családi Kasszasikerek Program és szakmai partnerei -- többek között a Magyar Adományozó Fórum, a Pénziránytű Alapítvány, a különféle pénzintézetek és a kormányzat (NGM, EMMI) gazdasági nevelés programjai, stb. -- által közösen elért eredményekről a különféle sajtóorgánumokból lehet tájékozódni.

2019.03.11. - Provident
Elindult a "Nyerő Tízes" pénzügyi kvízjáték!

Március 10-én kezdetét vette a ’Nyerő Tízes’ internetes kvízjáték, melyet a Családi Kasszasikerek pénzügyi ismeretterjesztő program tízedik évfordulójának alkalmából indított a Provident. A tíz napon át tartó vetélkedő tíz legjobb versenyzőjét értékes nyeremények várják.

A résztvevők a www.nyerotizes.hu oldalon regisztrálhatnak, ahol tíz kérdésre kell válaszolniuk. Aki a versenyzők közül a legrövidebb idő alatt a legjobb pontszámot éri el a játék tíz napos időszakán belül, fődíjként egy iPhone 8-as készüléket nyer, míg az őt követő kilenc további legjobb válaszadó szintén igen értékes ajándékokkal gazdagodik. A weboldalon ismerettár is elérhető, melyből ihletet és tudást meríthetve a versenyzők még pontosabban felelhetnek a kvíz feladványaira.

2019.02.28. - Provident
Pénz7 - Vissza az iskolába!

Kollégáink önkéntesként részt vettek a Magyar Nemzeti Bank Pénziránytű Alapítványa és a Bankszövetség által szervezett iskola "Pénz7" programban, és örömteli élményekkel tértek vissza az íróasztalaikhoz.

Önkénteseink iskolákat látogattak, és a helyi pedagógusokkal közösen osztottak meg korszerű háztartásgazdálkodási ismereteket a gyermekekkel. A csapatból többeknek is volt már tanári tapasztalata, és a szervezők kiváló háttéranyagokkal segítették a felkészülést, így a munka inkább hasznos kikapcsolódásnak tűnt a résztvevők számára. Köszönjük!

2015.04.10. - Provident
Nepálban is segít a Provident Családi Kasszasikerek tananyaga

Katmanduban a nepáli árvák a magyar Provident „Családi Kasszasikerek” tananyagának segítségével tanulnak háztartásgazdálkodást.

A projektet két magyar önkéntes indította, Zsákai Tamás, a Provident korábbi call center vezetője, aki pár hónapja csapot – papot – íróasztalt – sikeres karriert hátrahagyva hosszú távra berendezkedett a világ tetején, hogy mások szolgálatában találja meg az élet értelmét. Másikuk Pászty György, a Provident projektekért és informatikai fejlesztésekért felelős vezetője, aki szabadságát szánta arra, hogy egy jó ügy érdekében közösen dolgozzon Tamással.

A tananyag, amit a fiatalok képzési programjába illesztettek, a Családi Kasszasikerek 2.0-ás, szerepjáték alapú csomagjának módosított, "nepalizált" változata. "Elsőre nagyon meglepőek voltak a kulturális különbségek, hiszen egy patriarchális társadalomban például a nők helyzete mind a munkaerőpiacon, mind a háztartásban más, mint amit mi Magyarországon megszoktunk. Szerencsére tananyag átalakításakor a helyi nevelőkre és magukra a fiatalokra is számítani tudtunk." - számolt be Pászty Gyuri a helyben szerzett tapasztalatairól.

 

2014.10.09. - Privátbankár.hu
PénzSztár verseny a fiatalok pénzügyi jártasságáért

Összesen 712 csapat indult el a második alkalommal kiírt PénzSztár versenyen. A középiskolások pénzügyi tudását mérő verseny döntője december 11-én lesz.

A csapatok 207 magyarországi, 1-1 zentai és székelyudvarhelyi középiskolából jelentkeztek. A tantárgyra szánt alacsony óraszám megnehezíti a szükséges ismeretek elsajátítását, ráadásul az oktatók között is kevés olyan tanár van, aki kellő jártassággal tudja tanítani ezt az összetett tárgyat. Ezért fontos a pénzügyi szakma, az üzleti szereplők hozzájárulása az oktatás támogatásához - az ilyen versenyek nemcsak az ismeretek bővítésére, de a tanultak gyakorlati alkalmazására is kiváló lehetőséget nyújt - mondta a PénzSztár versenybizottságának elnöke, Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács és a Magyar Közgazdasági Társaság elnöke.

A középiskolás korosztály fogékonysága sokat segít, ráadásul esetükben valóban fontos, hogy tisztában legyenek az alapvető fogalmak jelentésével, hiszen ezek ismerete nélkül nem tudnak magabiztosan helytállni az életben - tette hozzá a másik pénzintézeti támogató, a Provident Pénzügyi Zrt. vezérigazgatója, Szirmák Botond.

A verseny kétfordulós előselejtezővel indul, innen száz csapat kerül be a hónap végén a fővárosban és a megyeszékhelyeken megszervezendő selejtezőkbe. November közepén a regionális, november végén pedig az országos elődöntőt rendezik, hogy azután december 11-én immár a legújabb PénzSztár csapatot lehessen ünnepelni.

<< link >>

2014.06.18. - Állami Számvevőszék Hírportál
Napirenden a pénzügyi kultúra fejlesztése

2014. június 12-én kettő, a pénzügyi kultúra fejlesztéséhez szorosan kapcsolódó szakmai fórumra került sor. Az NGM és EMMI a "Pénzügyi kultúra és vállalkozói ismeretek fejlesztése" című fórumán, valamint a Bankszövetség "Tapasztalatcsere és kerekasztal a pénzügyi tudatosság fejlesztésének Magyarországi és nemzetközi gyakorlatáról" elnevezésű szakmai programon is részt vett az ÁSZ. (...)

Június 12-én a Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális és Kárpát-medencei Vállalkozásfejlesztési Főosztálya és az Emberi Erőforrások Minisztériuma Ifjúságügyi Főosztálya közösen megbeszélést kezdeményezett a köznevelés és a felsőoktatás keretében a vállalkozói ismeretek minél magasabb szintű oktatását biztosító feltételek kidolgozása és az ifjúsági korosztály pénzügyi tudatosságának fejlesztése céljából. A meghívottak, többek között az érintett minisztériumok, vállalkozói szövetségek, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, a Magyar Nemzeti Bank, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara képviselői először a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet Családi Kassza Kutatás 2013 eredményeivel ismerkedhettek meg, majd a Provident előadását hallgathatták meg arra vonatkozóan, hogy a vállalkozói szféra hogyan tudja támogatni a fiatalok pénzügyi kultúrájának fejlesztését. (...)

<< link >>

 

 


<< HÍRARCHÍVUM >>

ÚJ !!!

Provident
Családi Kasszasikerek
"
2.0"

 


 

 

Örömmel fogadjuk
észrevételeiket!

Számítunk látogatóink építő visszajelzéseire a honlap és a Program keretében fejlesztett eszközökről, például a Családi Költségvetés Kalkulátorról. Véleményüket az alábbi hiperhivatkozáson keresztül elérhető kérdőívben küldhetik el nekünk. A program eszközeit a jövőben a visszajelzések figyelembe vételével fejlesztjük tovább. Javasoljuk, hogy a kérdőívet a honlap és a Kalkulátor tüzetesebb tanulmányozása után töltse ki.

MONDJA EL A VÉLEMÉNYÉT
honlapunkról és a Kalkulátorról, itt: Értékelő kérdőív